Янукович пояснив: як батько, він не може залишити народ без хліба (ВІДЕО)

Альтернативи побудові в Україні європейських стандартів немає, але президент країни “як батько не може залишити своїх дітей без хліба”

Про це йдеться в зверненні президента Віктора Януковича до українського народу, оприлюдненому його прес-службою.

"Я хотів би підкреслити - альтернативи побудові суспільства європейських стандартів в Україні немає. І моя політика на цьому шляху завжди була й залишається послідовною", - заявив Янукович.
Він також запевнив, що будує державу, “в якій права людини, рівність усіх перед законом, право вибору, соціальний захист є найвищими цінностями для всіх, без різниці, в якому ти регіоні проживаєш чи на який майдан виходиш”.

"У нас ніхто не вкраде мрію про Україну рівних можливостей, про європейську Україну. Так само як ніхто не зіштовхне нас з праведної дороги, що веде до цієї мрії", - додав президент.
Але в той же час, Янукович зазначив, що найскладнішими на шляху до європейських цінностей “були, є і завжди будуть економічні проблеми".

"Я був би, м’яко кажучи, неправий, якби не зробив усього, що треба зробити, щоб люди не втрачали робочі місця, щоб вони отримували заробітні плати і пенсії, стипендії. Як батько не може залишити сім’ю без хліба, так і я не маю права залишити людей напризволяще з тими проблемами, які можуть виникнути, якщо під тиском, який ми відчуваємо, зупиниться виробництво, і мільйони громадян будуть викинуті на вулиці. Тому мені доводиться вдаватися до непростих рішень", - додав Янукович.

“Я ніколи не зроблю жодного кроку на шкоду Україні і народові. Воля громадян України була, є і буде вирішальною для кожного мого рішення. Я хочу, щоб люди знали це. Я дякую всім за високу громадянську свідомість. В інтерв’ю телевізійним каналам я більш детально розкажу про наші спільні кроки та дії, які ми будемо робити разом. Сподіваюся на розуміння і підтримку”, - підсумував Янукович.

Нагадаємо, проте 21 листопада Кабінет міністрів Микола Азарова прийняв рішення призупинити підготовку до Євроінтеграції, що змусило Європу визнати, що на саміті ”Східного партнерства” 28-29 листопада угода з Україною підписана не буде. 

Обурені рішенням Кабміну українці зібралися на Майдані Незалежності на акцію протесту. Вчора пройшов мітинг на підтримку євроінтеграції, в якому взяло участь близько 100 тис. громадян. Акція протесту супроводжувалася сутичками з “Беркутом”, який застосував кийки та сльозогінний газ.

В той же час сьогодні була оприлюднена заява президента Європейської комісії Жозе Мануеля Баррозу та президента Ради Євросоюзу Хермана ван Ромпея про те, що Україна ще може підписати Угоду про асоціацію. Також сьогодні стало відомо, що Янукович все ж таки поїде на саміт до Вільнюса.