Українські олімпійські чемпіони стануть багатшими за шведів та норвежців

Шведські спортсмени, яким вдасться здобути медалі на Олімпійських іграх-2014 у Сочі, не отримають за свої досягнення грошової винагороди

Про це заявив голова Олімпійського комітету Швеції Стефан Ліндеберг, повідомляє newsru.com.

“Ми ніколи не виплачували жодних бонусів, оскільки маємо скромний бюджет, - пояснює Ліндеберг. - Гроші, які нам виділяються, витрачаємо на молоді таланти і підготовку олімпійців”.

Подібну позицію має й Олімпійський комітет Норвегії, за словами прес-аташе якого Халвора Леа, чемпіони отримають за медалі від країни рівно нуль доларів і нуль центів. А, до речі, норвежці здобули найбільшу кількість нагород на Білих Олімпіадах. Виплати бонусів тут існують у вигляді стипендій, які витрачаються на підвищення кваліфікації спортсменів.

Тим часом Росія оголосила розміри урядових премій: “золото” – 4 млн руб., “срібло” - 2,5 млн руб., “бронза” - 1,7 млн руб. Крім того, призери можуть розраховувати на регіональні бонуси, які коливаються в межах 2 – 7 млн руб.

В Україні олімпійські чемпіони отримують від держави $125 тис., срібні призери Ігор - $80 тис., а бронзові - $55 тис. в еквіваленті.

Фото: svoboda.org