Аксьонов виправдовує штурм військової частини у Феодосiї тим, що вони озброювали "Правий сектор"

Штурм вiйськової частини у Феодосiї кримська "влада" назвала "проведенням слідчих заходів для збору речових доказів незаконного розкрадання і передачі невстановленим особам стрілецького озброєння та боєприпасів"

Про це повідомили в «уряді Республіки Крим», пише «Кримінформ».

За оперативною інформацією, в період з 15 по 20 березня на територію півострова прибула група бойовиків чисельністю до 10 осіб. Мета прибуття - проведення акцій саботажу і диверсій проти чинного керівництва Республіки Крим та військовослужбовців Чорноморського флоту Росії.

За оперативною інформацією, бойовики прибули до Криму беззбройними, як звичайні громадяни. Все необхідне озброєння, боєприпаси та вибухові речовини вони мали отримати зі схованок у феодосійському районі, підготовлених військовослужбовцями дислокованого поблизу українського батальйону морської піхоти.

Для термінової перевірки оперативної інформації група співробітників правоохоронних органів Республіки Крим за підтримки підрозділу «Беркут» рано вранці 24 березня прибув до військової частини і запропонувала командуванню бригади допустити співробітників до збройових кімнатах у підрозділах і складам озброєння для виконання поставленого завдання.

Після відмови і прямої загрози застосування зброї, правоохоронними органами було вжито заходів для затримання командування підрозділу і ряду посадових осіб. Постраждалих ні з одного боку не зафіксовано. В даний час з зазначеними особами проводиться дізнання з метою перевірки оперативної інформації.

Нагадаємо, сьогодні вранці росiйськi окупанти в Феодосiї захопили в полон приблизно 130-140 українських військовослужбовців.

Пізніше було звільнено усіх українських військових окрім старших офіцерів - командира батальйону морської піхоти підполковника Дмитра Делятіцького та його заступника.