Росія буде карати за розмови про український Крим

З 9 травня у Російській Федерації набуває чинності закон, згідно з яким за публічні заклики до порушення територіальної цілісності держави будуть каратися

Під дію цього закону підпаде й Крим, пише "Українська правда".

Зокрема, цим законом у Кримінальний кодекс РФ вносяться доповнення – стаття 2801: "Публічні заклики до вчинення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації".

За такі заклики будуть накладати штраф у розмірі до 300 тис. рублів або в розмірі заробітної плати чи іншого доходу засудженого за період до 2 років, або обов'язковими роботами на строк до 300 годин чи позбавленням волі терміном до 3 років.

"Ті ж діяння, вчинені з використанням засобів масової інформації, у тому числі інформаційно-телекомунікаційних мереж (включаючи мережу "Інтернет"), - караються обов'язковими роботами на строк до 480 годин або позбавленням волі на строк до 5 років", - йдеться в законi.

Нагадаємо, після нелегітимного референдуму в Криму незаконна кримська влада підписала з президентом Росії Володимиром Путіним договір про входження Криму як "незалежної республіки" до складу Російської Федерації.

21 березня Рада Федерації Росії ратифікувала цей договір і включила півострів до складу Росiї.