Путін занепокоївся долею німецькомовного населення України

Міністерство закордонних справ Росії стурбоване і заявляє про "драматичний" розвиток ситуації навколо етнічних німців, чехів, угорців та інших національних меншин, які проживають в Україні

Про це Еспресо.TV повідомили в прес-службі російського МЗС.

"Менш помітно, але від цього не менш драматично складається ситуація навколо етнічних німців, чехів, угорців та інших національних меншин, які проживають в Україні. Вони стурбовані нестабільністю політичної ситуації в країні і всерйоз побоюються за своє життя, безпосередньо стикаючись з тими безчинствами, які продовжують творити доморощені ультранаціоналісти і неофашисти", - наголошується в ньому.

За даними МЗС Росії, останнім часом зафіксовано значне збільшення числа осіб, які бажають тимчасово або назавжди виїхати з України до Росії.

"Вважаємо, що доля цих людей не повинна проходити повз увагу впливових міжнародних організацій, в т.ч. ООН, ОБСЄ, Ради Європи, які повинні на ділі ясно продемонструвати свою готовність захищати їх права", - відзначає російське міністерство.

Росія очікує від міжнародних правозахисних органів та інститутів принципових оцінок щодо порушень прав людини в Україні.

Нагадаємо,  у 1985-1990 роках Путін  працював у ГДР - проходив службу в територіальній розвідточці  в Дрездені під прикриттям посади директора дрезденського Будинку дружби СРСР-ГДР. Протягом відрядження за вислугою років підвищений у званні до підполковника. У 1989 році був нагороджений бронзовою медаллю «За заслуги перед Національною народною армією ГДР».