У парламенті хочуть прирівняти доступ до інтернету з базовими правами людини

Доступ до інтернету може стати базовим правом українців

Відпровідний законопроект № 4715 вніс на розгляд Верховної Ради нардеп від Партії регіонів Олександр Фельдман, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт парламенту.

Документ пропонує віднести право фізичної особи на доступ до Інтернету до особистих немайнових прав, що забезпечують соціальне буття фізичної особи.

В законопроекті пропонується заборонити обмеження права доступу до інтернету. В разі ухвалення документу обмеження доступу до певних даних в мережі буде можливим лише на підставі рішення суду про незаконність таких даних.

"Прийняття запропонованого законопроекту забезпечить вільний і недискримінаційний доступ до Інтернету, а також не дозволить позбавляти громадян свободи доступу до Інтернету як однієї з ключових свобод сучасного інформаційного суспільства. У разі прийняття цього Закону, Україна увійде до переліку сучасних Європейських країн, що гарантують право доступу до Інтернету своїм громадянам", - йдеться в пояснювальній записці до документу.

Нагадаємо, інтернет-гіганти закликають користувачів змінити всі свої паролі, оскільки через помилку в програмі шифрування персональні дані користувачів можуть потрапити до рук хакерів.