Активна фаза антитерористичної операції в Слов'янську (ХРОНІКА)

Українські військові рухаються в бік Слов’янська. Сепаратисти в паніці

18:18 Краматорські сепаратисти злякалися через події в Слов'янську та зміцнюють барикади

Зокрема зміцнюють оборонні "редути" біля захопленого виконкому Краматорська

18:10 Турчинов: Україна не згортатиме антитерористичну операцію

Україна продовжує антитерористичну операцію, не заважаючи на розгортання російських військ на українському кордоні

17:16 Жителям Слов’янська радять не виходити з дому і не слухати терористів (ДОКУМЕНТ) 

Сьогодні перед початком антитерористичної операції гелікоптери розкидали над Слов’янськом листівки з інструкціями по виживанню для мирних жителів

16:53 «Народний мер» Слов’янська хвалиться гранатометами, мінами та гарматами

Лідер терористів Слов’янська В’ячеслав Пономарьов заявляє, що достатньо зброї і готовий зустріти українських спецпризначенців.

16:45 Сепаратисти в Слов’янську відступили до центра

Бойовики, що захопили Слов’янськ, передислоковані в центр міста. Як повідомив на брифінгу заступник командира бандформування, зараз підрозділи українських силовиків і військових беруть місто в кільце.

16:28 Депутат Держдуми: В Україні діє російський спецназ

На сході України працюють підрозділи спецпризначення ГРУ Росії. Про це повідомив єдиний депутат Держдуми Росії, що не проголосував за анексію Криму, Ілля Пономарьов під час візиту в Україну.

16:18 В ЄС заявляють, що антитерористична операція на Донбасі не порушує Женевські домовленості

Антитерористична операція в Україні не порушує Женевські домовленості. Про це заявив речник верховного дипломата ЄС Кетрін Ештон Майкл Манн, передає «5 канал»За його словами, ЄС повністю довіряє українській владі, а відтак – схвалює усі дії, спрямовані на захист суверенітету країни.

16:11 Шойгу оголосив про початок військових навчань на кордоні з Україною

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що через ситуацію на південному сході Україні розпочалися навчання російських військ.

16:08 Терористи у Слов'янську захоплюють дитячі садки, - очевидці

Самопроголошений «мер» Слов'янська В'ячеслав Пономарьов дав команду своїм збройним бойовикам зайняти дитячі сади

15:48 Зниклого у Слов’янську журналіста Гапича чеченці утримують як заручника

Журналіст із Коломиї Євген Гапич разом із братом Геннадієм зараз перебувають у місті Слов’янську, де їх утримують як політичних заручників.

15:24 Як українські спецпризначенці заходили в Слов'янськ

15:21 Тимчук: Російські диверсанти активно залишають Слов’янськ

Сепаратисти чинять у Слов’янську досить слабкий опір спецпідрозділам МВС. Про це у Фейсбуці» написав військовий експерт Дмитро Тимчук. «У районі проведення операції відзначається досить слабкий опір екстремістів. Разом з тим, Слов'янськ активно залишають російські військовослужбовці», - зазначив він.

15:06 Донецька облрада назвала ультиматуми терористів "законними вимогами Донбасу"

Депутати Донецької обласної ради вимагають від центральної влади негайно припинити антитерористичну операцію та заборонити відправку на територію Донецької області «будь-яких незаконних збройних формувань»

14:57 В Слов'янську невідомі обстріляли жінку, завчасно всім заявивши, що вони "Правий сектор"

У Слов'янську невідомі, що назвалися членами «Правого сектору», поранили з вогнепальної зброї 35-річну місцеву жительку.

13:30 Як у Слов'янську горять блок-пости терористів

13:30 Сепаратисти у Слов'янську скликають населення для "живого щита"

Сепаратисти в Слов'янську з початком активної фази антитерористичної операції намагаються виставити між собою і військами щит з мирних жителів

3:26 Затримано двох злочинців з банди російського диверсанта Стрєлкова

СБУ затримала двох особливо небезпечних злочинців, які організовували захоплення адміністративних будівель в Донецькій області під керівництвом диверсанта Ігоря Стрєлкова

13:19 СБУ: Терористи прикриваються жінками й дітьми

В СБУ констатують надважкі умови для проведення антитерористичної операції у Слов'янську. Про це розповіла на брифінгу в антитерористичному центрі речник СБУ Марина Остапенко.

13:16 СБУ має докази причетності «народного мера» Слов’янська до вбивства Рибака

СБУ оприлюднить аудіозапис телефонних переговорів Ігоря Стрєлкова, Ігоря Безлера і В’ячеслава Пономарьова, що підтверджують їхню причетність до вбивства депутата міськради Володимира Рибака. Про це повідомила начальник прес-служби СБУ Марина Остапенко.

13:13 МВС підтверджує знищення 5 терористів, одного бійця-антитерориста поранено

У ході проведення антитерористичної операції, підрозділами МВС та МО деблоковані і знищені 3 блокпоста незаконних збройних формувань в північно-східній частині міста Слов'янська Донецької області

13:04 Самопроголошений мер Слов'янська погрожує розстрілом за листівки МВС

За інформацією правоохоронців, у ході проведення антитерористичної операції в місті Слов'янську Донецької області були поширені листівки, в яких населення закликають дотримуватися спокою, по можливості не залишати свої будинки, не відпускати дітей без нагляду батьків на вулиці міста, не піддаватися на провокації і не виконувати злочинні накази представників самопроголошеної незаконної влади.

За інформацією з джерел у АТО, самопроголошений мер Слов'янська Пономарьов оголосив про "розстріл на місці кожного, у кого буде виявлена ​​ця листівка".

13:02 Українські військові прогнали сепаратистів з блок-посту з північного боку Слов'янська

Українські військові на бронетранспортерах сьогодні прорвались через блокпост сепаратистів на півночі від Слов'янська. 

12:38 Зі шкіл у Слов’янську евакуйовують дітей

12:18 Сепаратисти втратили 5 бійців

У Слов'янську почалася зачистка, дії відбуваються на окраїнах міста в районі блок-постів. За непідтвердженими даними, з боку сепаратистів загинуло 5 бійців.

12:14 Українська військова техніка рухається у бік Слов'янська. Сепаратисти в паніці.

Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» повідомив журналіст Роман Бурко, передає Еспресо.TV.

«Інформація з місця подій: у місті почалась паніка серед бойовиків-сепаратистів. Українські військові звільнили Хрестище, в 5 км. від Слов'янська. Танки вже пройшли Сидорово. Це теж десь 5-6 км. від Слов'янська. Горять шини на блокпосту біля Комбікормового - з боку Хрестище. Мобільного зв'язку оператора МТС взагалі немає. Всіх мирних жителів Слов'янська просять сховатися своїх будинках. Всі бойовики, які не складуть зброю будуть знищені», - йдеться у повідомленні.