Махніцький попросив у нардепів дозвіл на арешт Царьова. Голосування буде у вівторок

Народний депутат Олег Царьов у березні-квітні 2014 року відкрито застосовував публічні заклики до повалення конституційного ладу, що підтверджують чисельні докази

Про це, виступаючи у Верховній Раді, заявив в.о. генерального прокурора України Олег Махніцький, передає кореспондент Еспресо.TV.

«Слідчим управлянням прокуратури 15 квітня до ЄРДС було внесено відомості про вчинення  народним депутатом Царьовим через ЗМІ публічних закликів до повалення конституційного ладу та до зміни меж території  України», - заявив Махніцький. 

За його словами, не дивлячись на вимоги Конституції та законів України, «Царьов у березні-квітні 2014 року відкрито застосовував публічні заклики до повалення конституційного ладу. Більше того, його виступи містили заклики про зміну меж території України, що призвело до тяжких наслідків». 

Також Махніцький додав, що факт вчинення Царьовим кримінальних правопорушень «достатньо повно підкріплені відповідними доказами. Зокрема це підтверджують свідки, відеоматеріали, публікації в ЗМІ, в тому числі в мережі інтернет, висновками, іншими доказами».

«На підставі викладеного ГПУ попросить Верховну Раду про надання згоди на притягнення Царьова до кримінальної відповідальності та обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Прошу розглянути ці подання», - підсумував в.о. генпрокурора.

Після виступу Махніцького, депутати здійснили сигнальне голосування щодо позбавлення Царьова недоторканості. За це проголосували 206 депутатів. Остаточне голосування з цього питання призначено на вівторок. В.о. президента України, спікер парламенту Олександр Турчинов зазначив, що це питання буде розглядатися першим у порядку денному без обговорень.