МТС та "Воля" продовжать працювати в Криму, але за російськими законами

Група компаній "Воля" (інтернет і телебачення) найближчим часом почне працювати на півострові Крим, використовуючи російську юридичну особу

Про це повідомляють відразу декілька незалежних один від одного джерел на телекомунікаційному ринку, пише газета "Капитал".

У центрі обслуговування абонентів "Воля" в Криму повідомили, що компанія і надалі буде надавати послуги на півострові.

"Зараз можна проводити оплату в рублях і поки ще - у гривнях за допомогою терміналів 24 NonStop. Але надалі оплата послуг буде тільки в рублях", - зазначив його представник.

У "Волі" воліють поки не давати розгорнутих коментарів. "Ми розглядаємо всі варіанти для забезпечення безперебійної роботи наших послуг, не виключаємо і співпрацю з російською компанією", - зазначив прес-секретар "Волі" Влад Войтович.

Ще однією компанією змінить принципи своєї роботи в Криму найближчим часом, може виявитися "МТС Україна". Як повідомила вчора російська газета "Ведомости" з посиланням на свої джерела, Держкомісія з радіочастот виділила невідомої компанії "К-Телеком" діапазон в Криму, що належить за українськими ліцензіями "МТС Україна" (900 МГц і 1800 МГц).

В українській компанії цим фактом дивуються. "Для нас існує один закон - український, відповідно до нього ми надаємо послуги абонентам і продовжуватимемо це робити, поки у нас буде така можливість. Сподіваюся, наші кримські абоненти не залишаться без зв'язку", - заявила начальник відділу зв'язків з громадськістю "МТС Україна" Вікторія Рубан. Віце-президент МТС ( Росія ) з маркетингу Василь Лацанич зазначив, що це питання залишається невирішеним.

За інформацією "Ведомостей", в Росії зареєстровано 4 компанії з назвою "К-Телеком". Остання зареєстрована 15 травня в Москві і належить МТС. За інформацією "Капіталу", група МТС працює на базі юрособи з такою ж назвою (ЗАТ «К-Телеком») у Вірменії під брендом Viva. У МТС зв'язок з компанією, що отримала частоти в Криму, заперечують. Раніше директор з корпоративного управління і контролю "МТС Україна" Олег Проживальський заявляв "Капіталу", що в Криму на їх частотах навесні працювало обладнання невідомого походження. У ситуацію втручалася Національна комісія з питань регулювання зв'язку. Екс-глава регулятора Петро Яцук розповідав, що абоненти "МТС Україна" незрозумілим чином потрапляли в російський ромумінг в Криму. Їм приходили відповідні смс.