Затриманий на Донеччині терорист розповів, як командири покинули їх помирати в окопах за ДНР

Нещодавно бійці Добровольчого Українського Корпусу (ініціатор створення корпусу – «Правий сектор»), що зараз воюють з терористами ДНР в районі західних околиць Донецька, піймали одного з бойовиків батальйону «Восток» Лабженідзе Тенгіза Володимировича

Під час допиту терорист пояснив, що записався у «ополчення» у одному з московських військкоматів, а кордон перетнув по заготовленому коридору у складі невеликої групи, де її зустріло керівництво ДНР, передає Еспресо.TV.

Також затриманий відзначив, що незважаючи на пропагандистку кампанію у Росії, яка малює переслідування та знущання над росіянами в Україні та героїзм «ополчення», особисто він одразу помітив, що на самому Донбасі, терористи ДНР та ЛНР не користуються підтримкою місцевої молоді. Навпаки молоді чоловіки масово покидають регіон, обираючи мирне життя, а не окупаційну владу терористів.

Затриманий терорист також розповів деталі конфлікту між бійцями батальйону «Восток» і бойовиками Стрелкова.

За його словами, «востоківці» вночі виставляли охорону на випадок нападу бійців Стрєлкова. Проте відкритого протистояння не було.

Також затриманий скаржився, що на поле бою його групу відправили на  наступний день після прибуття в Донецьк – без жодних навчань і підготовки, хоча в московському військоматі обіцяли, що перш ніж піти на фронт найманці пройдуть інструктаж. І уже на передовій пояснили, що можливе протистояння в ситуації, коли сили противника переважають у десятки разів.

В руках добровольців терорист опинився після того, як командування під час бою на околицях Донецька його групи втекло, кинувши напризволяще своїх бійців, які отримали наказ залишатись на позиціях та прикривати відступ. 

Відео: Pravyy Sektor