"Влада" Криму просить Росію зняти заборону на ввезення української молочної продукції

"Уряд" Криму направив лист до Россільгоспнагляду з проханням дозволити деяким українським підприємствам поставляти до Криму свою молочну продукцію

Про це повідомляє прес-служба кримського "уряду", передає Еспресо.TV.

«Нами до Россільгоспнагляд були направлені листи, для того, щоб додатково українським виробникам дали можливість поставляти сюди свою продукцію. В Україні теж цікавляться можливістю реалізації своєї продукції в Криму. Ми зацікавлені сьогодні в такій співпраці. Напруга в цьому плані викликана не економічними, а політичними моментами», - повідомив глава "уряду" Сергій Аксьонов.

За його словами, наразі проводиться робота з кримськими виробниками.

«Ми закріплюємо їх за конкретними торговими мережами, які займатимуться реалізацією їх продукції. Переговори ведуться зі всіма», - зазначив Аксьонов.

Нагадаємо, 28 липня 2014 року вступила в силу заборона Россільгоспнагляду на імпорт до Росії молочної продукції з України. Російська сторона пояснила свою заборону виявленням в українській молочній продукції «залишків заборонених і шкідливих речовин, включаючи залишкові кількості антибіотиків тетрациклінової групи, солі важких металів, мікроорганізми, у тому числі патогенні».