Клімкін закликає ЄС визнати ЛНР та ДНР терористичними організаціями

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін виступає за те, щоб Євросоюз, назвавши вбивство почесного консула Литви в Луганську Миколи Зеленцов терактом, визнав ДНР та ЛНР терористичними організаціями

Про це глава українського зовнішньополітичного відомства написав на своїй сторінці у "Твіттері", передає Еспресо.TV

"ЄС визнав вбивство М. Зеленця терактом. Хочу, щоб наші партнери зробили наступний логічний крок: визнали, що теракт вчиняють члени терористичних організацій", - написав Клімкін. 

Нагадаємо, вчора міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус повідомив, що проросійські терористи викрали і вбили в Луганську почесного консула Литви Миколу Зеленця. Міністерство закордонних справ України пообіцяло докласти зусиль, щоб винні у вбивстві понесли відповідальність.

В свою чергу в ЄС заявили, що розглядають вбивство почесного консула Литви Миколи Зеленця в Луганську як терористичний акт

"Ми були вражені викраденням і звірячим вбивством Миколи Зеленця, почесного консула Литви, незаконними збройними формуваннями в Луганську. Ми рішуче засуджуємо цей терористичний акт і передаємо наші щирі співчуття його рідним і близьким. Особи, відповідальні за цей злочин повинні бути притягнуті до відповідальності і віддані суду", - йдеться в заяві Верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон.