На Лондонському кінофестивалі представлять два українських фільми

«Плем’я» Слабошпицького та «Майдан» Лозниці візьмуть участь у кінофестивалі в Великій Британії

Цьогоріч 2 кінострічки відібрали в конкурсні програми 58-го Лондонського кінофестивалю. Про це повідомляє zaxid.net з посиланням на прес-службу кіноогляду.

«Плем'я» Мирослава Слабошпицького візьме участь у конкурсі дебютів, а «Майдан» Сергія Лозниці побореться за звання найкращої документальної стрічки.

У кінокартини мовою глухонімих Слабошпицького 11 суперників. «Майдан» Сергія Лозниці змагатиметься з фільмами Ульріха Зайдля, Дебри Гранік та інших режисерів.

Обидва фільми брали участь у Канському фестивалі. «Плем’я» перемогло у Тижні критики, а «Майдан» був представлений поза конкурсом.

Відкриє 58-й Лондонський фестиваль біографічна драма про Алана Тьюринга «Гра в імітацію», головну роль в якій зіграв Бенедикт Камбербетч.

Поза конкурсом в Лондоні покажуть канських конкурсантів - «Мисливця на лисиць» Беннета Міллера, «Містера Тернера» Майка Лі, «Дикі казки» Деміана Шіфрона, «Зимовий сон» Нурі Більге Джейлана і «Матусю» Ксав'є Долана.

Крім того, у Лондоні представлять відреставровану картину Сергія Параджанова «Колір граната».

Фільмом закриття стане військова драма «Лють» режисера Девіда Ейра з Бредом Піттом у головній ролі. Фільм розповідає про події, що відбувалися в кінці Другої світової війни.

Міжнародний Лондонський кінофестиваль триватиме з 8 по 19 жовтня 2014 року.