Російські слідчі хочуть остаточно заборонити зустрічі Савченко з адвокатами, - захист

Російські слідчі хочуть відправити ув`язнену українську льотчицю Надію Савченко у психіатричну лікарню, начебто для проведенні спеціальної експертизи, і таким чином унеможливити зустрічі з адвокатами

Про це сьогодні повідомлялося на брифінгу у Києві, передає Еспресо.TV.

«Надію хочуть відправити у психіатричну  інституту ім. Сербського для проведення спеціальної судової психолого-психіатричної експертизи», - сказала одна з представниць захисту Савченко.

При цьому вона зазначила, що саме в цю лікарню був поміщений активіст кримського Евромайдану Олексій Черній, котрого ФСБшники затримали у Криму.

«Його моральне здоров`я  підірване.  Він двічі намагався вчинити суїцид. Очевидно, що таким чином російські слідчі намагаються чинити над Надією тиск і намагаються унеможливити зустрічі з адвокатами. Це може стати рішучим кроком для остаточного ув`язнення  Савченко на тривалий час», - зазначила представниця захисту.

Разом з тим, сестра Надії Віра Савченко зазначила, що їй дедалі важче переносити умови одиночної камери.

«Їй дуже важко в одиночній камері, не чути знайомої мови», - сказала сестра Надії.

Нагадаємо, 15 вересня Воронезький обласний суд відхилив скаргу адвокатів на продовження викраденої українкою льотчиці Надії Савченко терміну її арешту до 30 жовтня і відмовився випустити її під заставу.