На виборах до парламенту очікується підкуп голосів на десятках виборчих округів, - Кошель

Голова правління Комітету виборців України Олексій Кошель вважає, що у передвиборчий період у правоохоронців побільшає роботи через звернення щодо нечесного ведення політичної агітації та підкупу виборців

Про це він сказав в ефірі Еспресо.TV

"З кожним роком комерційна складова в українській політиці постійно збільшувалася. Є красива вивіска партії, а головну роботу комерційні структури здійснюють, тому стало нормою, що комерційні фірми вам організують протест. Є сайт strike24, наприклад, де можна замовити будь-яку акцію на кілька тисяч людей. Тому є велика спокуса в політичних сил, щоб тиснути на своїх конкурентів, використовуючи всі можливості", - сказав він.

Голова КВУ додав, що підкуп виборців залишається основним правопорушенням під час передвиборчої боротьби і що нині існує кілька механізмів, за допомогою яких голоси виборців можна скуповувати на багатьох виборчих дільницях. 

"Ми готуємося до виборів і останніми днями багато тривожних сигналів не лише про поодинокі підкупи, а йдеться, що у багатьох виборчих округах організуються механізми, щоб системно купувати велику кількість голосів. Ми можемо говорити про те, що у десятках виборчих округах можуть бути куплені голоси. Тому коли назбираємо інформації достатньо, звертатимемося до правоохоронних органів з нею", - додав він.