Прикордонники кажуть, що російський "гумконвой" для Придністров'я через Україну не проходив

У Держприкордонслужбі України не підтвердили інформацію про перетин українсько-російського кордону російським конвоєм з нібито гуманітарною допомогою для Придністров'я

Про це повідомив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян, передає Еспресо.TV з посиланням на ЛІГАБізнесІнформ.

"На даний момент ніякої інформації про будь-яке проходження гуманітарного вантажу з Росії в Придністров'я немає, ми не підтверджуємо цю інформацію. Ніяких заявок, що підтверджують інформацію про пересування вантажівок, не надходило. Український кордон вони не перетинали", - сказав він.

На думку Слободяна, поширена інформація про таке конвої може бути навмисною провокацією.

"Це може бути провокація. Єдиний спосіб, яким вантажівки могли туди потрапити - авіаційним, через Кишинів. Але я сумніваюся, що Кишинів сам дав добро на проходження такого вантажу. Ви знаєте ситуацію між Молдовою і Придністров'ям. Швидше за все, публікація переслідувала іншу мету - проінформувати суспільство про те, що "вчинено акт допомоги", - додав він.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що 3 грудня в Придністров'ї прибуває чергова колона автомобілів з нібито гуманітарним вантажем від Росії.