Обама разом з санкціями "подарував" $60 млн на незалежні ЗМІ в Росії

Держдепартамент США виділить $ 60 млн на забезпечення доступу в інтернет в Росії, який не буде цензуруватися та на підтримку російських медіа

Про це йдеться в законі, який підписав президент США Барак Обама, пише Meduza.

У цьому ж документі передбачається можливість введення нових санкцій проти Росії.

Відповідно до закону, гроші мають бути витрачені також на захист журналістів та громадських активістів. У найближчі два місяці президент США повинен представити план по виконанню закону.

Фінансування розпочнеться не раніше жовтня 2015 року, коли в США почнеться черговий фіскальний рік. Програма розрахована на три роки.

Як саме і які російські організації збирається фінансувати Держдепартамент, в законі не йдеться. У процесі розподілу грошей можуть бути задіяні Організація з безпеки і співробітництва в Європі та Національний фонд демократії.

"Закон про підтримку свободи України" президент США Барак Обама підписав 18 грудня. В основному, ЗМІ звертали увагу на положення документа про те, що Обама зможе ввести нові санкції проти "Рособоронекспорту" і "Газпрому".

У 2012 році в Росії було створено "чорний список" сайтів, доступ до яких, на думку російської влади, небажаний. Провайдерів зобов'язують блокувати сайти, які містять дитячу порнографію, відомості про суїцид і наркотиках.