Порошенко: Кандидатуру директора Антикорупційного бюро обговорять до середини січня

Першочерговим завданням новоствореного антикорупційного бюро буде розслідування та повернення коштів, вкрадених режимом Януковича

Про це під час зустрічі з директором Європейського бюро з боротьби з шахрайством Джованні Кесслером заявив президент Петро Порошенко, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу глави держави. 

"Першочерговим завданням новоствореного антикорупційного бюро буде розслідування та повернення коштів, вкрадених режимом Януковича, створення спеціальної групи контролю за фінансовими ресурсами, які будуть виділені Європейським Союзом в якості грантів, кредитів та спеціальних програм", - зазначив Порошенко.

За його словами, перша зустріч членів конкурсної комісії з обрання директора Національного антикорупційного бюро для обговорення можливої кандидатури на посаду директора бюро запланована ще перед Старим Новим роком.

"Ми не маємо права зволікати із затвердженням директора і початком роботи Антикорупційного бюро", - зазначив Порошенко.

За словами президента, успішна діяльність бюро буде особливо важливою для впровадження реформ та створення атмосфери довіри до України.

Згідно з чинним законом, директор Національного антикорупційного бюро має приступити до роботи 24 січня 2015 року. Це також передбачено коаліційною угодою ("Забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро України з січня 2015 року. Проведення відкритого конкурсного відбору на посаду директора згідно із Законом України "Про Національне антикорупційне бюро України"".)