Гарань: Я бачив, як бойовики зривали перемир'я

Політолог Олексій Гарань, який щойно повернувся із зони проведення антитерористичної операції, підтвердив, що бойовики постійно провокують українських захисників

Про це він розповів у ефірі Еспресо.TV

"Я був на метеостанції в донецькому аеропорту – це невеличка територія, яка займає фактично кругову оборону і територія, яка постійно обстрілюється і прострілюється. Я там був чотири дні, і три дні на цю метеостанцію йшла атака бойовиків, що я бачив на власні очі, і наші бійці змушені були відбиватися.

Знову ж таки були поранені бійці з нашого боку, але та сторона не дозволила вивезти їх через гуманітарний коридор. І українська армія змушена була йти на прорив, щоб вивезти українських поранених. Наскільки це було складно можна судити з того, що ця операція зайняла півтори доби: поки колона зайшла на територію аеропорту, а потім чекали на сприятливі умови, щоб звідти вийти", - розповів політолог і підсумував сказане: "Тобто це все свідчить про те, що не українська сторона зірвала перемир'я".

Він додав, що бойовики постійно обстрілюють позиції українських військових, тому, рятуючи поранених, захисники змушені давати відсіч.

"Обстрілювали нас постійно. Із застосуванням важкої артилерії, але українська армія тривалий час важкого озброєння не застосовувала. Його застосували тільки тоді, коли треба було забезпечити евакуацію поранених з донецького аеропорту", - підкреслив Олексій Гарань і наголосив, що бійці не втрачають бойвого духу і віри у перемогу.

"Серед бійців настрій такий, що треба підготуватися і звільняти Донбас. Цей настрій є практично одностайним. Це те, що відбувається там на лінії фронту. Вони говорять, що зараз відбувається не зрозуміло що, тому що перемир'я не дотримуються, наші люди продовжують гинути, нас атакують. Тому вони кажуть, що цю "пухлину" не можна тримати".

Нагадаємо, раніше донецький терорист Захарченко заявив, що Київ зриває перемир’я і що поранених більше не віддаватимуть.