Росія відмовилась купувати українські ракети "Зеніт" для своїх супутників

"Роскосмос" більше не буде закуповувати ракети "Зеніт", що випускаються на дніпропетровському "Південмашзаводі"

Про це повідомляє газета "Известия" з посиланням на офіційного представника Роскосмосу Ігоря Буренкова, передає Еспресо.TV.

За його словами, більше "Зеніт" замовляти не будуть, а ті супутники, які планувалося запустити з їхньою допомогою, будуть доставлені на орбіту за допомогою новітніх носіїв сімейства "Ангара".

"Наша промисловість щойно завершила створення сучасної ракети, яка дозволяє виконувати будь-які завдання, і ми вважаємо, що немає більше сенсу закуповувати ракети в України", - цитує газета Буренкова.

Видання нагадує, що а 2016-2018 роках Роскосмос планував три пуски "Зеніт", два заплановано на цей рік.

Ракетами українського виробництва планувалося запускати метеосупутники "Електро-Л" і наукові апарати, зокрема, орбітальну обсерваторію "Спектр-РГ".

Двигуни РД-171 для "Зеніту" виробляє Хімкінское НВО "Енергомаш", де розповіли, що у них на зберіганні зараз знаходяться п'ять готових двигунів для "Зеніту" - все, що було зроблено в 2013-2014 роках.

Президент ракетно-космічної корпорації "Енергія" Володимир Солнцев повідомив, що його компанія пропонує використовувати ці двигуни при створенні нового носія надважкого класу.