Ще п’ять євродепутатів голодуватимуть на підтримку Савченко

Литовський політик, віце-спікер Сейму Литви Пятрас Ауштрявічус повідомив, що ще п’ять євродепутатів планують долучитись до акції голодування на підтримку української льотчиці Надії Савченко

Про це з посиланням на "Delfi" інформує УНН,  повідомляє Еспресо.TV.

За словами литовського політика, сьогодні голодує європарламентар з Чехії Міхаела Шойдрова, пізніше до ініціативи приєднаються ліберал Антанас Гуога і консерватор Габріелюс Ландсбергіс, члени ЄП - іспанка Беатріс Б. Бастеречеа, полька Юлія Пітера, чех Павел Свобода та ін.

"Цією акцією ми, члени Європарламенту, хочемо звернути увагу на те, що в Росії майже два місяці голодує українська льотчиця. Ми закликаємо у весь голос і так, щоб всі бачили, висловити свою громадянську і моральну позицію, сказати стоп російській політиці обезлюднення", - сказав Ауштрявічус.

Нагадаємо, євродепутат від Литви Пятрас Ауштрявічус оголосив голодування на знак протесту проти незаконного ув'язнення в Росії Надії Савченко.

Нагадаємо, ПАРЄ під час зимової сесії наклала політичні санкції на Росію та закликала негайно звільнити Савченко с московського СІЗО. У відповідь делегація РФ заявила, що припиняє будь-які контакти з асамблеєю.

Українська льотчиця, народний депутат Надія Савченко, яку у Росії звинувачують у загибелі російських журналістів, голодує 56-й день. Вже відомо, що стан військовополоненої погіршується: результати аналізів невтішні, змінюється формула крові, льотчиці прокапують амінокислоти. 

Читатйте такожХто той євродепутат, що голодує на підтримку Савченко.