Терористи у Кримському обстріляли гуманітарну колону Москаля. Є поранені

Губернатор Луганщини Геннадій Москаль відвідав селище Кримське Новоайдарського району, яке розташоване за кілька кілометрів від колишнього 31-го блокпосту на Бахмутці. Під час його візиту терористи обстріляли селище, внаслідок чого було поранено двої військових

Про це голова Луганської ОДА Геннадій Москаль повідомив на своєму сайті, передає Еспресо.TV.

В повідомленні зазначається, що два місяці село Кримське зазнає безперервних обстрілів із артилерії, мінометів та “Градів”, центральна частина міста зруйнована майже вщент, від багатьох будинків залишилися лише стіни. Більшість селян виїхали з села в безпечні місця, зараз тут залишилося близько 250 чоловік (у мирний час було понад 1500).

"Оскільки автодорога Бахмутка прострілюється бойовиками, доїхати до села можна тільки з боку Світличного (Попаснянський район). Ґрунтова дорога тут розбита важкою військовою технікою, по ній не проїде ні легковик, ні звичайна вантажівка, тому гуманітарну допомогу останні кілька кілометрів довелося везти на броньованому військовому всюдиході “КрАЗ”",- повідомляє Москаль.

За словами голови Луганської ОДА, електроенергії в населеному пункті немає більше двох місяців, і відновити її навряд чи можливо, оскільки пошкодження ліній електропередач дуже серйозні. А без світла немає й центральної води.

"Селян вивезуть у безпечне місце на броньованих всюдиходах. А поки в Кримському залишаються мирні мешканці, будемо про них піклуватися. Найближчим часом у військовому супроводі завеземо туди пенсії, потім нову партію гуманітарної допомоги. Люди мають бачити, що держава не забула про них",- наголосив Москаль.

У прес-службі повідомили, що під час приїзду Москаля бойовики обстріляли Кримське з "Градів", поранення отримали двоє військовослужбовців. З мирних мешканців ніхто не постраждав.