У Росії затримали чергового "шпіона", цього разу - моряка

Російські спецслужби затримали за підозрою у шпигунстві моряка Чорноморського флоту Росії

Про це з посиланням на джерело пише "Інтерфакс", передає Еспресо.TV 

За даними джерела, мова йде про члена екіпажу танкера "Койда" Сергія Мінакова.

"Відносно Мінакова порушено кримінальну справу, йому пред'явлено офіційне звинувачення в шпигунстві. Він служив на танкері "Койда" у складі Феодосійського дивізіону суден у Чорному морі", - інформує джерело, додавши, що правоохоронці провели слідчі дії на "Койді", після чого Мінаков був доставлений до Москви.

Факт арешту Мінакова офіційно підтвердили в прес-службі Лефортовського суду Москви.

"Судом було винесено рішення про утримання Мінакова Сергія під вартою терміном на два місяці, тобто до 28 березня 2015 року", - повідомили там.

Поки не відомо, в шпигунстві на користь якої країни звинувачується чоловік.

Зазначимо, що це вже не перший випадок затримання громадян Росії за підозрою у шпигунстві та державній зраді. Зокрема, нещодавно Росія звинуватила у державній зраді мешканку Смоленської області, багатодітну мати Світлану Давидову через дзвінок у посольство України. Вона повідомила дипломатам почуту в маршрутці інформацію про можливу відправку російських військ до Донецька. 

Пізніше обвинувачена у державній зраді Росії Світлана Давидова була звільнена з СІЗО під підписку про невиїзд.

Крім того, російського вченого-ядерника Володимира Голубєва підозрюють у розголошенні державної таємниці через доповідь про вибухові речовини, яку він виголосив у Чехії в 2013 році, а потім опублікував у науковому журналі.

Сьогодні також стало відомо про арешт співробітника Московського патріархату Євгена Петрина, підозрюваного в шпигунстві та передачі розвідданих.

Читайте також, Справи "зрадників": Путін готується до закручування гайок.