"МТС-Україна" вирішила прописатися в Європі і збирається змінити бренд, - ЗМІ

Українська дочірня компанія московського ВАТ Мобільні телесистеми МТС-Україна змінює прописку і готується до зміни бренду

Незабаром буде оголошено, що МТС Україна тепер безпосередньо належить люксембурзької компанії, яка в свою чергу є власністю голландської структури, про це пише "Економічна правда".

Група МТС, тим не менш, опосередковано збереже контроль над "дочкою". Інформацію про зміну юрисдикції підтвердив віце-президент з маркетингу ВАТ МТС (Росія) Василь Лацанич. "Це правда. Ми змінюємо реєстрацію", - заявив він. Генеральний директор МТС Україна Іван Золочевський також підтвердив, що питання про зміну бренду дійсно стоїть на порядку денному.

За словами Лацанича, акції групи котируються на Нью-Йоркській фондовій біржі, і українському підрозділу буде простіше розвиватися на базі європейського юридичної особи. "Через європейську компанію зараз простіше залучати інвестиції, шукати партнера, розвивати технологію", - зазначив він.

"Ще одна важлива деталь: український оператор тепер буде виплачувати дивіденди не російським структурам, а європейським. Тобто, гроші можуть накопичуватися там", - додає один із співрозмовників на українському телеком-ринку.