Росія офіційно дозволила Україні купувати газ зі знижкою до кінця червня

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову про продовження з 1 квітня до 30 червня дії постанови "Про ставки вивізних митних зборів при поставках газу з території Російської Федерації на територію України", що передбачає знижку на газ для України

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу російського уряду.

Раніше Володимир Путін підтримав пропозицію про продовження на другий квартал пільгової ціни на газ для України напередодні закінчення дії тристоронніх домовленостей по газу для зимового періоду 2014-2015 років.

Документ продовжує дію знижки, встановленої постановою від 1 листопада 2014 року. Документ встановлює на тимчасовій основі особливий порядок розрахунку ставок вивізних митних зборів в залежності від рівня контрактної ціни відносно природного газу, що поставляється з території РФ на територію України, пояснили в уряді.

"Експортне мито розраховується за наступною формулою: при ціні в $ 333,3 і вище за 1 тис куб м газу зниження складе $ 100, при ціні нижче $ 333,3 зниження складе 30% такої ціни. Підписаним постановою продовжений пільговий режим поставок природного газу з території Російської Федерації на територію України з 1 квітня 2015 до 30 червня 2015 включно", - йдеться в повідомленні.

Детальніше про ісорію "газових знижок" для України читайте в матеріалі Чому "Газпром" несподівано став другом України.