Канада відправить до України нелетальне обладнання на мільйон доларів

В Україну передадуть 238 приладів нічного бачення, а за кілька місяців мобільний польовий госпіталь, високочастотні радіостанції та обладнання для знешкодження вибухових речовин

Як повідомляє сайт Департаменту закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади, про це розповів член канадського парламенту Тед Опіц, передає Укрінформ.

Канада надішле до України 238 приладів нічного бачення загальною вартістю  $1 млн. "Це нелетальне обладнання підвищить можливості українських Збройних Сил у боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність країни", - сказав Опіц.

Він також анонсував передачу Україні найближчим часом іншої нелетальної допомоги. "Найближчими місяцями Канада надасть уряду України мобільний польовий госпіталь, високочастотні радіостанції та обладнання для знешкодження вибухових речовин на $3 млн", - зазначив канадський парламентарій.

Окрім цього, за підтримки організації "Захист патріотів", до України надішлють понад тисячу медичних аптечок. "Канада не сидітиме склавши руки, вона продовжуватиме допомагати Україні перед лицем російської агресії", - наголосив Опіц.