Влітку з'явиться сольний альбом раніше не виданих пісень Курта Кобейна

Режисер, який зняв документальний фільм про Кобейна, випустить сольний альбом легендарного музиканта

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Guardian.

Режисер Бретт Морген анонсував випуск сольного альбому Курта Кобейна. Альбом з'явиться влітку. Він буде створений на основі домашніх записів Кобейна. "Просто для ясності: це не альбом Nirvana, це тільки Курт, і ви почуєте, як він виконує речі, які від нього не очікували", - зазначив Морген.

Режисер прослухав понад 200 годин записів і склав невелику колекцію "невиданих дорогоцінних речей". За його словами, альбом буде створювати відчуття, "неначе ви зависаєте з Куртом Кобейном в спекотний літній день в Олімпії, в штаті Вашингтон".

До альбому увійде запис виконання Кобейном пісні And I Love Her групи The Beatles, який поширився Інтернетом минулого місяця.

Фільм Моргена "Кобейн: Клятий монтаж" вийшов у прокат в кінці квітня. Це нарізка домашньої відеохроніки Кобейна, його пісень, інтерв'ю, а також рукописних записів і малюнків.

У квітні 1994 року засновник групи Nirvana Курт Кобейн був знайдений мертвим у себе вдома в Сіетлі. Згідно з офіційною версією, причина смерті - самогубство.

Nirvana - один з найбільш знакових і популярних колективів початку 1990-х років. Його другий альбом Nevermind входить до рейтингу найбільш продаваних платівок в історії музичної індустрії: він розійшовся тиражем понад 30 мільйонів екземплярів.

Чиайте також: Курт Кобейн про музику, життя і славу