Взяті в полон російські спецназівці можуть сісти довічно, - Геращенко

Захоплені в полон біля Щастя російські спецпризначенці можуть отримати довічний термін

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко, передає Еспресо.TV.

"Захоплені в полон військовослужбовці розповіли в деталях всю історію з підготовкою їх перекидання в Україну, організацію роботи диверсійної-розвідувальних груп і багато іншого цікавого і корисного про роботу російського спецназу на території України", - зазначив Геращенко.

За його словами, російські військові співпрацюють з українською стороною, щоб пом'якшити свою провину у вбивстві бійця 92-ї бригади ЗСУ Вадима Пугачова і поранення співробітників департаменту контррозвідки СБУ.

"Оскільки у нас немає військового положення, і РФ, за словами Путіна, Лаврова, Чуркіна та інших брехунів рангом нижче, з нами не воює, то ці двоє російських офіцерів будуть мати статус звичайних терористів/вбивць і можуть отримати покарання аж до довічного ув'язнення", - наголосив нардеп.

Водночас він зауважив, що після щирого розкаяння російських військових та співпраці з українськими спецслужбами вони можуть отримати не довічне.

Правозахисники із Тольяттінського антимілітаристського центру підтвердили, що полонені російські військовослужбовці дійсно служать у військовій частині № 21208 і дійсно брали участь у бойових діях в Україні.

Нагадаємо, що 16 травня під час бойового зіткнення в районі міста Щастя військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади затримали двох російських спецпризначенців зі складу диверсійно-розвідувальної групи ворога.

У СБУ сьогодні заявили, що судитимуть полонених ГРУшників за тероризм.

Раніше Владислав Селезньов підтвердив належність затриманих військових російському ГРУ.

Москва ж назвала своїх ГРУшників "колишніми", вимагає припинити їхні "тортури" та звільнити.

Увечері в українському оборонному відомстві повідомили, що військовослужбовці, які входять до складу 3-ї бригади спеціального призначення Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації, терміново залишають місто Брянка, що на Луганщині.

Радник глави СБУ повідомив, що сержанту, якого було поранено під час операції, врятували ногу. Крім того, Лубківському не вдалося зв'язатися з рідними Александрова.