Москаль пропонує податкові пільги для бізнесу з "ДНР" та "ЛНР". Документ

Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль хоче ввести податкові пільги для бізнесу з “ЛНР” та “ДНР” у разі переїзду на контрольовану Україною територію

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт Москаля.

За його словами у разі переїзду підприємства зможуть отримати чималі податкові пільги - звільнення від сплати податку на прибуток та звільнення від сплати податку на додану вартість. 

"Я колись працював головою ОДА в Закарпатській області, де діяв Закон про спеціальний режим інвестиційної діяльності, — зазначає Г.Москаль. — На початку 2000-х чимало підприємств із сусідніх країн, які вступили в ЄС (із новими вимогами мінімальної зарплати і т.д.), розмістили свої потужності на Закарпатті. Вони отримували тут серйозні податкові пільги й мали змогу найняти відносно дешеву, але кваліфіковану робочу силу", - написав він.

Москаль також наголошує, що за таким же зразком слід діяти й на Донбасі і Україна зможе довести “ЛНР” і “ДНР” до банкрутства.

"Там є підприємства, які готові переїхати, треба тільки спонукати їх до цього податковими пільгами. Мова йде про бізнес із окупованих територій Донбасу, до яких можна додати й Крим. Я впевнений, що 90 відсотків підприємств переїде сюди, ми знаємо тамтешні настрої", - уточнив він.

Відповідний законопроект уже готовий і незабаром буде представлений на розгляд Верховної Ради України.