У міліції розслідують, чому мер Полтави збив депутата

Міліція з'ясовує, за яких обставин автомобіль міського голови Полтави Олександра Мамая травмував депутата міської ради Олександра Шамоту

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на ВЗГ УМВС України в Полтавській області.

"Міліція з'ясовує обставини конфліктної ситуації, яка сталася у дворі Полтавської міської ради 10 липня після вимушеного припинення чергової сесії. За попередньою інформацією, під час руху автомобіля, в якому знаходився мер Полтави, було травмовано депутата міської ради. Також за медичною допомогою звернулися троє полтавців: два чоловіки 76 і 66 років та 48-річна жінка", - зазначається в повідомленні.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Октябрського райвідділу міліції та працівники Державтоінспекції.

При цьому і мер, і депутат міськради зробили заяви про замах на життя.

Нагадаємо, сьогодні була запланована 50-та сесія Полтавської міської ради. Проте через бійку депутатів вона так і не відбулася. Перед початком сесії близько 100 мітингувальників біля будівлі мерії вимагали від міської влади встановити плату за проїзд у громадському транспорті в розмірі 3 грн, яку нещодавно підвищили до 4 грн.

Після блокування трибуни та штовханини мер Мамай зробив спробу залишити міську раду. Проте у дворі перед його автівкою стали розлючені люди. У той час, як народний депутат Сергій Каплін зробив спробу витягти Мамая з машини, останній натиснув на газ.