Нідерланди відповіли на претензії Росії та нагадали про її участь в розслідуванні аварії "Боїнгу"

В Нідерландах кажуть, що Росія повною мірою бере участь у технічному розслідуванні причин катастрофи малайзійського "Боїнга" на сході України

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Интерфакс.

Перед тим як заблокувати трибунал по "Боїнгу-777", постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін заявив, що російських експертів не допустили до розслідування катастрофи малайзійського Боїнгу. Схожі заяви робив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков. Нідерланди підготували відповідь на ці заяви.

"РФ входить до міжнародної групи слідчих, яка працює на підставі додатка 13 Міжнародної конвенції про міжнародну цивільну авіацію під егідою ІКАО. Все що входять в цю групу акредитовані представники (Росії - ІФ) запрошувалися на відповідні міжнародні заходи, і їм був висланий попередній варіант остаточної доповіді ", - нагадала представник Ради з безпеки на транспорті Нідерландів Сара Ферною.

Читайте також: Трибунал ветували, що далі?

Нагадаємо, що на засіданні Ради Безпеки ООН Росія застосувала право вето, щоб заблокувати ухвалення резолюції щодо створення міжнародного трибуналу по Boeing 777.