Переговори щодо Турецького потоку призупинено, - Reuters

Росія і Туреччина призупинили переговори щодо будівництва Турецького потоку, який мав би йти в обхід України

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

Джерела видання стверджують, що переговори про будівництво Турецького потоку тимчасово заморожено через відсутність ключового договору про надання Анкарі знижки на російський газ.

Іншою причиною, за словами джерел агенції в офіційних колах Туреччини, є те, що Росія вимагає будівництва чотирьох ниток газопроводу. Анкара ж давала згоду лише на одну, якої й потребує Туреччина. Чотири нитки дозволили би постачати 63 млрд кубометрів на рік.

Видання зазначає, що нещодавно міністр енергетики Росії Олександр Новак припустив, що терміни будівництва Турецького потоку можуть бути зсунуті. У лютому міністр енергетики Туреччини Танер Йилдиз повідомив, що Анкара отримала 10,25-відсоткову знижку на майже 30 млрд кубометрів газу. Однак, офіційного документа і досі не підписали.

Раніше повідомлялося, що будівництво газопроводу "Турецький потік" відкладається у зв'язку із затяжними переговорами між російським "Газпромом" і турецькою держкомпанією Botas.

"Турецький потік" – газопровід, який замінив ідею "Південного потоку" після того, як Росія не змогла виконати антимонопольне законодавство Євросоюзу. Раніше Еспресо.TV повідомляло, що Туреччина відмовилася брати участь у будівництві, а Греція погодилася на продовження газопроводу на її територію.