Україна та ООН придумали, як обійти вето Росії щодо трибуналу по Боїнгу-777

Україна та Організація Об’єднаних Націй знайшли компроміс щодо того, як обійти вето Росії в Раді Безпеки ООН і створити трибунал для переслідування винних у знищенні над Донбасом Боїнга-777 "Малайзійських авіаліній"

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у неділю ввечері в ефірі телеканалу "Інтер", повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

За словами Клімкіна, цей трибунал є можливість створити шляхом домовленості між п’ятьма країнами, які нині розслідують катастрофу авіалайнера, і щодо цього вже є певні ідеї.

Глава МЗС зазначив, що задля цього він перебуває в постійному контакті з представниками Нідерландів, Малайзії, Австралії та Бельгії. На його думку, це був би дієвий механізм, який дасть змогу використати можливості національної юрисдикції. Але, додав він, є й інші варіанти, і є цікаві ідеї про те, що можна об’єднати кілька таких варіантів.

Як сказав міністр, це буде новий прецедент, і сторони будуть шукати нових методів, щоб притягти винних до відповідальності.

Нагадаємо, 29 липня Росія проголосувала в Раді Безпеки ООН проти створення міжнародного трибуналу в справі про знищення пасажирського Боїнга-777 на Донбасі й заблокувала ухвалення відповідної резолюції.