Єдина непідсанкційна авіакомпанія Росії хоче збільшити кількість рейсів в Україну

Російська авіакомпанія "Ютейр", планує збільшити кількість рейсів в Україну. Це стало можливим завдяки тому, що компанія стала єдиним великим гравцем в галузі, що не потрапила під санкції

Про це повідомляє Еспресо.TV з послианням на ПРАЙМ.

Російська авіакомпанія "Ютейр", планує збільшити кількість рейсів в Україну. Це стало можливим завдяки тому, що компанія стала єдиним великим гравцем в галузі, що не потрапила під санкції

Зараз компанія здійснює три рейси на Україну в день - два в Київ і один до Львова, з 25 вересня в її розкладі стоїть рейс Сургут-Київ по неділях. На цих напрямках авіакомпанія використовує літаки Boeing-737-500 і ATR-72-500. Таким чином, в середньому на місяць послугами авіакомпанії за цим напрямком користується близько 500 осіб на день.

Для порівняння, за даними Росавіації, за перші сім місяців року, в Україну і назад російські авіакомпанії перевезли близько 600 000 осіб, що приблизно відповідає 2800-3000 чоловік в день.

Хоча якийсь час прямих конкурентів у "Ютейр" на цьому маршруті майже не буде, свої послуги щодо перельотів Москва-Київ готові пропонувати і зарубіжні авіакомпанії. Найбільш імовірними конкурентами можуть бути авіакомпанії Туреччини, Білорусії, Молдавії, Прибалтики та Польщі. Білоруська "Бєлавіа" вже позначила намір збільшити транзит пасажирів між Москвою і Києвом.

Турецька авіакомпанія Turkish Airlines повідомила, що поки не розглядає можливість збільшення числа рейсів між Москвою і Україною, проте така можливість в принципі не виключається.

Як відомо, 25 вересня Кабінет міністрів України вирішив заборонити літати до України російським авіакомпаніям у відповідності до рішення РНБО від 2 вересня, введеного в дію 16 вересня. 

Міністерство інфраструктури України уточнило, що російські авіакомпанії, які потрапили під дію санкцій, не зможуть літати до України з 25 жовтня 2015 року.

Санкції торкнутися 25 російських авіакомпаній - зокрема, "Аерофлоту" з його дочірніми авіакомпаніями, санованої "Трансаеро" й "Сибіру".

Також Кабмін заборонив російським авіакомпаніям транзит через територію України з товарами військового й подвійного призначення.

А вже 29 вересня Росавіація направила авіакомпаніям України повідомлення про заборону польотів в РФ з 25 жовтня. Зокрема Росія заборонила літати п'ятьом українським компаніям.