У Польщі офіційно оголошено новий склад уряду

Партія Право і справедливість (ПіС) назвала прізвища міністрів, які увійдуть до нового уряду на чолі з Беатою Шидло

Про це на прес-конференції розповів голова ПіС Ярослав Качинський та сама Беата Шидло повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Gazeta.pl.

Зокрема, віце-прем'єром та міністром культури призначений соціолог та політик Піотр Гліньський.

Віце-прем'єром та міністром розвитку призначено Матеуша Моравецького. Він менеджер і банкір, колишній виконавчий директор Bank Zachodni WBK.

Читайте також: Нова консервативна Польща. Як змінився наш західний сусід

Віце-прем'єром та міністром науки та вищої освіти призначено Ярослава Говіна. З 2011 по 2013 роки він був міністром юстиції.

Міноборони очолить Антоній Мацеревич. В уряді Качинського у 2006-2007 роках він був заступником міністра оборони та очолював контррозвідку.

Міністром закордонних справ призначений Вітольд Ващиковський. До цього він обіймав посаду віце-голови комісії закордонних справ Сейму Польщі.

У серпні Ващиковський в ефірі "Еспресо" розповів, що президент Польщі Анджей Дуда готує нову мирну ініціативу на заміну "мінському формату".

Міністром внутрішніх справ та адміністрації став Маріуш Блащак. До цього він був головою парламентського клубу ПіС.

Нагадаємо, на парламентських виборах у Польщі, які пройшли 25 жовтня, перемогу здобула партія "Право і справедливість". За офіційними даними, за неї проголосували 37,58% виборців. Це дає 235 місць у парламенті і право самостійно сформувати уряд.

Тепер вже колишній міністр закордонних справ Гжегож Схетина встиг призначити нового посла Польщі в Україні. Ним став автор книжки про Майдан, журналіст та колишній речник МЗС Марчін Войцеховський.