Україна захищатиме права своїх громадян у Криму, - Порошенко

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна захищатиме "законні інтереси кримськотатарського народу і всіх українців, які проживають на окупованій території"

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна захищатиме "законні інтереси кримськотатарського народу і всіх українців, які проживають на окупованій території".

Про це він заявив під час зустрічі з міністрами закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерсом, Люксембургу – Жаном Ассельборном та Нідерландів – Бертом Кундерсом, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу президента.

"Нас не влаштовує сьогоднішній статус-кво, коли окупаційна влада нехтує базовими правами кримськотатарського народу. Наслідком цієї безвідповідальної поведінки ми бачимо суттєве загострення між громадськими активістами та окупаційною владою Криму", – сказав Порошенко.

Президент наголосив, що має сподівання на підтримку в цьому питанні міжнародних партнерів і подякував за тверду позицію ЄС щодо невизнання анексії Росією українського Криму та збереження санкцій у зв’язку із ситуацією на півострові. .

"Крим – це територія України. Ми будемо захищати законні інтереси кримськотатарського народу і всіх українців, які проживають на окупованій території. І сподіваємось, що наші міжнародні партнери і надалі будуть дотримуватись політики невизнання окупації Російською Федерацією Криму", - наголосив він.