Сольвар відмовився коментувати звинувачення в корупції, - "Главком"

Народний депутат Руслан Сольвар відмовився коментувати повідомлення про спробу призначити на пост заступника директора "Українського транспортно-логістичного центру" (УТЛЦ) Андрія Федоровського, що представляє його бізнес-інтереси

Народний депутат Руслан Сольвар відмовився коментувати повідомлення про спробу призначити на пост заступника директора «Українського транспортно-логістичного центру» (УТЛЦ) Андрія Федоровського, що представляє його бізнес-інтереси. Про це повідомляє "Главком".

"Депутат, ім'я якого спливло в скандалі, спочатку клятвено пообіцяв прокоментувати звинувачення на свою адресу, але" трохи пізніше ". Але подальші спроби зв'язатися з Сольваром не увінчалися успіхом. Обіцянки передзвонити  "через 40 хвилин"  парламентарій, якого звинувачують у лобізмі,  так і не виконав ні через 40 хвилин, ні через 2:00. Не виключено, що саме в цей момент вирішувалася остаточна доля міністра інфораструктури ", - заявляє видання.

За інформацією "Головкому", контроль за УТЛЦ дозволить Сольвару, який зробив капітал на залізничних перевезеннях, розподіляти весь вагонний парк «Укрзалізниці» і оперувати ним у своїх інтересах. Видання також стверджує, що Сольвар веде свій транспортний бізнес і не тільки в Україні, але і в Росії.

"Це з подачі російських партнерів йому прийшла в голову ідея забудовувати Київську область церквами Московського патріархату. Російська православна церква сформувала навколо себе наближене коло, так званих "православних олігархів", які мають великий вплив на Російських залізницях. І підтримка РПЦ МП в Україні дозволяє Сольвару входити в це коло, що відкриває додаткові можливості на ринку транспортних перевезень ", - повідомляє видання.

На думку "Головкому", скандал з Сольваром на тлі приїзду віце-президента США Джосефа Байдена, який жорстко розкритикував українську владу за високий рівень корупції, могли коштувати міністру Пивоварському його місця.

"Після того, як інформація про спробу призначити Федоровського з'явилася в ЗМІ, міністр Андрій Пивоварський несподівано подав у відставку. На брифінгу в Кабміні він пояснив, що прес-служба" Укрзалізниці "звернулася в усі ЗМІ з проханням спростувати повідомлення про призначення Федоровського, так як такого співробітника в держкомпанії немає. Однак, чомусь не став відповідати на запитання, чи розглядає призначення представника Сольвара, пославшись на те, що в «Укрзалізниці» проводиться ... багато кадрових конкурсів ", - підводять підсумок автори публікації.

"Український транспортно-логістичний центр" (УТЛЦ) оперує більш ніж 100 тисячами вантажних вагонів, які належать державі.