На Первак-Кубку Києва відкрили сезон весняної риболовлі

Столичні рибалки і Київська федерація риболовного спорту відкрили сезон весняної риболовлі

16-17 квітня на Русанівському каналі в Києві відбувся Відкритий Первак-Кубок Києва з ловлі риби фідером в аматорському та спортивному заліках.Титульним партнером рибальського турніру виступив бренд "Первак".

За словами керівника фідерного напрямку Київської федерації риболовного спорту Анатолія Дубини, турнір має офіційний статус та є відбірковим для команд на всеукраїнські змагання.

Переможці Кубка в обох заліках, спортивному та аматорському, отримують звання кандидатів у майстри спорту України.

"Наша мета – популяризація риболовного спорту в Україні, підвищення спортивної майстерності та, звісно ж, розвиток екологічної культури. За традицією таких змагань, вся спіймана риба відпускається назад у воду", - підкреслюють організатори.

Участь у Первак-Кубку взяли рибалки-аматори і дев'ять професійних команд. У цілому в рибальській майстерності та вдачі змагалися до сотні рибалок – близько сорока спортсменів і більше п'ятдесяти любителів.

Переможців визначали в індивідуальному та командному заліках. Присутні на турнірі рибалки-любителі продемонстрували майстерне володіння фідерною снастю: без улову не залишився жоден учасник.

Перше місце серед любителів фідера зайняв Богдан Микитенко з рекордною вагою улову в 2194 грами. Друге місце за улов у 2122 грами отримав Олександр Сивоконь. Третє місце з показником 2034 грами виборов В'ячеслав Григоренко. Володарем титулу Big Fish ("Найбільша риба") став Іван Худолій, який зловив підлеща вагою 532 грами. Загальний аматорський вилов склав майже сорок кілограмів риби. У спортивному заліку перше місце у команди G.Stream ЗОФРС, друге – у Flagman Ukraine, третє – у  команди "Трофей" КФРС.

Закінчення вдалої риболовлі відзначили в душевній компанії під домашні закуски і міцні частування від титульного партнера змагань – бренду "Первак"

 Уся виловлена ​​риба, як і прийнято в спортивній риболовлі, була випущена назад у воду. Протягом року за підтримки бренду "Первак" Київська федерація риболовного спорту планує провести цілу серію турнірів і рибальських змагань.