У Харкові після святкування захисту диплому хлопець загинув у бійці

У Харкові 25-річний чоловік, відзначивши захист диплому, побився із 18-річним студентом, внаслідок чого загинув

За попередніми даними, причиною смерті загиблого стала черепно-мозкова травма, повідомляється на сайті поліції Харківської області.

Повідомлення про сварку в холі одного з гуртожитків по провулку Яроша надійшло до поліції 8 червня 2016 року близько 19:00.

Виїхавши за вказаною адресою, патруль поліцейських виявив тіло 25-річного чоловіка на вулиці біля будівлі гуртожитку. Після цього патрульні викликали слідчо-оперативну групу.

Правоохоронці з'ясували, що загиблий разом зі своїм товаришем приїхав до міста для захисту дипломної роботи, і вони вирішили відзначити цю подію. Перебуваючи у  стані алкогольного сп'яніння, вони прийшли до гуртожитку, щоб зайти до кімнати, в якій раніше мешкали. Однак до приміщення їх не пропустив вахтер.

Після цього між випускником та студентом, який проходив повз і став очевидцем конфлікту з охоронцем, почалася бійка.

Під час бійки випускник впав на землю та отримав травму, несумісну з життям.

Правоохоронці також встановили особу другого учасника бійки, яким виявився 18-річний першокурсник.

"Він не переховувався від правоохоронців і зараз активно співпрацює зі слідством. До приїзду швидкої він намагався надати першу медичну допомогу", - наголосили в поліції.

Слідство вирішило перекваліфікувати справу з ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, за якою первинно інформацію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, на ч.1 ст.119 (вбивство через необережність).

На даний час вирішується питання щодо повідомлення учаснику події підозри у скоєнні даного правопорушення та обрання запобіжного заходу, йому загрожує до п'яти років позбавлення волі.