Топ-5 фільмів для людей зі сталевою витримкою

Іноді дуже хочеться полоскотати собі нерви. Однак не завжди вразлива психіка може витримати психологічне навантаження, яке пропонують нам режисери. Ми представляємо до вашої уваги 5 фільмів, які зможуть подивитися тільки люди зі сталевою витримкою

"Бійцівський клуб", 1999

Слоган: «Інтриги. Хаос. Мило»

«Що ти знаєш про себе, якщо ти ніколи не бився?». Фільм, знятий по одноіменній книзі Чака Паланіка просто повинен був стати темним, реалістично бридким і, звичайно, культовим. Кінокартина розповідає про безіменного офісного працівника, який страждав від безсоння. Проте одного разу, переживаючи чергове відрядження, він знайомиться з таємничим Тайлером  Дерденом – абсолютно нетиповим для американської мрії представником.  Ну що ж, кожен переживає депресію, як може.

"Початок", 2010

Слоган: «Твоя підсвідомість – місце злочину»

Проблема віртуальної  реальності? Інтелектуальної власності? Життя у різних вимірах і часі? "Початок" – це фільм, який не дає відповіді, але провокує на дуже важливі запитання.

Крістофер Нолан – майстер психологічних трилерів, тому фільм апріорі буде більш ніж видовищним. Тим більше, коли музичним супроводженням займається Ганс Циммер. 

"Еквілібріум", 2002

Слоган: «Світ, де емоції караються смертю»

Жанр антиутопії дуже легко зіпсувати, але у правильних руках він перетворюється на зброю впливу. "Еквілібріум" від режисера Курта Уімера є достойним представником антиутопії на рівні з "1984" Джорджа Оруела.

Немає емоцій – немає війни. Будь-яке вираження почуттів "заліковується" препаратами. Але одного разу один із найвірніших слуг режиму Джон забуває випити ліки… Фільм показує, наскільки міцне емпатійне ядро мають люди. Довершеними картину роблять прораховані до дрібниць побоїща на пістолетах.

"Вихідний код", 2011

Слоган: "Кожна секунда на рахунку"

Психологічний трилер, який з першої хвилини занурює у вир подій. Солдат по імені Коултер містичним чином виявляється в тілі невідомого чоловіка, який загинув в залізничній катастрофі. Коултер змушений переживати чужу смерть знову і знову доти, доки не зрозуміє, хто винен у катастрофі.

Матриця, 1999

Слоган:  "Ласкаво просимо у реальний світ"

Для багатьох початок нульових асоціюється з "Матрицею". Культовий фільм у жанрі антиутопії, який став візитною карткою сімейства Вачовскі.

Після зустрічі з неоднозначними особистостями Нео усвідомлює, що весь світ – не більше, ніж звичайна ілюзія. Перед ним постає вибір – забути про все і далі жити спокійним життям чи залишитися і продовжити боротьбу.

Тож яку пігулку обрали б ви?