До банди "розбійників з Княжичів" входив екс-співробітник ГУБОЗ, - МВС

Один із фігурантів банди грабіжників, для затримання якої була проведена спецоперація у Княжичах Київської області, раніше працював у Головному управлінні по боротьбі з організованою злочинністю МВС України

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко.

"За версією слідства, ветеран ОВС (органів внутрішніх справ), колишній співробітник ГУБОЗ МВС Ігор Касян є вагомою фігурою у групі підозрюваних "розбійників з Княжичів" і нині перебуває під вартою терміном на два місяці без права застави", - заявив він.

Окрім того, за словами Шевченка, на початку 2000-х Касян входив до групи оперативників з ГУБОЗ, які охороняли ключового свідка Юрія Нестерова у справі банди "міліціонерів-перевертнів полковника Гончарова", яка спеціалізувалася на викраденнях і вбивствах.

"Тепер слідство, яке підозрює цю групу у створенні новітнього злочинного конгломерату з нинішніх і колишніх правоохоронців та бандитів, так само доводитиме винуватість кожного її учасника, декотрі з яких вже співпрацюють зі слідством", - наголосив речник МВС.

Нагадаємо, що 4 грудня у Києві затримали  зловмисників, яким вдалося втекти із Княжичів Київської області, де незабаром сталася трагічна загибель п'ятьох поліцейських.

Виконувач обов'язків голови Нацполіції Вадим Троян повідомив, що троє із затриманих - мешканці Києва та Київської області, а ще один - зі Львівської області. Внаслідок обшуків, зокрема, за адресами проживання затриманих правоохоронці вилучили автоматичну зброю, гранати РГД і Ф-1, запали, підствольні гранати та тротилові шашки.

Нагадаємо, що в ніч на неділю, 4 грудня, у Київській області в селищі Княжичі під час спецоперації із затримання небезпечної банди грабіжників сталася перестрілка між співробітниками державної охорони та поліцейської групою затримання, п'ятеро правоохоронців загинуло.