В МЗС пояснили, чому Україна голосувала проти Ізраїлю в Радбезі ООН

Міністерство закордонних справ оприлюднило офіційний коментар щодо позиції делегації України під час розгляду резолюції Ради Безпеки ООН 2334 щодо становища на Близькому Сході

Про це повідомляє офіційний сайт МЗС України.

"Наша держава протягом багатьох років займає послідовну та збалансовану позицію щодо ізраїльсько-палестинського конфлікту. Ми виступаємо за мирне співіснування двох незалежних держав - Ізраїлю і Палестини. Врегулювання конфлікту має відбуватися виключно мирними засобами. При цьому ми наголошуємо на необхідності проведення прямих ізраїльсько-палестинських переговорів", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що Україна, як і решта постійних та непостійних членів Ради Безпеки ООН, а також Генеральний секретар ООН, неодноразово засуджувала поселенську діяльність Ізраїлю, оскільки вона суперечить міжнародному праву.

При цьому Україна засуджує насильство і підбурювання до нього з боку палестинської сторони. Як запевняють в МЗС, текст резолюції є збалансованим – вона закликає до вжиття необхідних для мирного врегулювання кроків з боку і ізраїльської, і палестинської сторін: Ізраїль має припинити поселенську діяльність, а Палестина - вжити ефективних заходів боротьби з тероризмом.

"Наша держава послідовно виступає за дотримання норм міжнародного права всіма і всюди, оскільки на власному прикладі відчула, до яких трагічних наслідків призводить його порушення. Саме тому визначальними при визначенні позиції України стали наш послідовний курс на забезпечення дотримання норм міжнародного права всіма його суб'єктами", - йдеться в заяві МЗС.