Балчун похизувався заощадженими на дизпальному 40 млн грн

"Укрзалізниця" заощадила близько 40 мільйонів гривень завдяки реформі закупівель дизельного пального

Про це заявив очільник "Укрзалізниці" Войцех Балчун, повідомляє прес-центр відомства.

Він зазначив, що українська залізниця повинна мати комфорті умови постачання дизпалива. Саме тому керівництво "УЗ" збільшило кількість постачальників та знизило ціну вперше за останні кілька років.

"Зокрема, у грудні компанія купила дизпальне майже на тисячу гривень дешевше за одну тонну, ніж оптова вартість. При цьому за двома останнім контрактами зекономлено майже 40 млн грн", - наголосив Балчун.

Він пояснив, що у листопаді відбулися два аукціони із закупівлі дизельного пального для потреб залізничної галузі, кожен по 20 тисяч тонн. Залізниці вдалося придбати дизпаливо за ціною нижче ринкової  за результатами підписаних контрактів з переможцем тендерів.

"Враховуючи дані ДП "Держзовнішінформ", вартість закупівлі дизпального Укрзалізницею в середньому майже на тисячу гривень нижча від верхньої межі розрахункового рівня оптових цін (на умовах постачання FCA, з урахуванням ПДВ та відтермінуванням платежу 5 банківських днів з моменту постачання). Таким чином, на одному контакті залізниця зекономила 21,04 млн грн, а на іншому – 17,67 млн грн", - підсумував Балчун.