МЕРТ зніме санкції з 15 компаній, що імпортують зріджений газ

Мінекономрозвитку припинить дію санкції щодо 15 імпортерів паливно-мастильних матеріалів та їхніх контрагентів

Про це повідомляє прес-центр Міністерства економічного розвитку та торгівлі.

У відомстві нагадали, що на початку місяця Міністерство тимчасово припинило зовнішньоекономічну діяльність деяких імпортерів паливно-мастильних матеріалів на підставі подання СБУ. Тоді Служба безпеки зазначила, що гроші, які деякі з цих компаній перераховували на адресу нерезидентів, зареєстрованих в "офшорних" юрисдикціях, частково використовувались для фінансування бойовиків на Донбасі.  

Попри це, до МЕРТ почали надходити звернення суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, асоціацій виробників та ЗМІ, у яких зазначалося про відсутність правопорушень, які стали причиною до застосування таких санкцій.

"Відтак, Мінекономрозвитку терміново провело наради з компаніями та галузевими асоціаціями та звернулося до СБУ з проханням переглянути матеріали щодо наявності в діях суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності правопорушень, які можуть зашкодити інтересам національної економічної безпеки. Мінекономрозвитку у своєму листі також попросило СБУ підтвердити позицію щодо доцільності продовження спеціальної санкції", - пояснили у Міністерстві.

В результаті СБУ заявила, що причетність суб’єктів господарювання до заподіяння шкоди інтересам України не було доведено, і тому запропонувала зняти санкції з 15 компаній. Це, зокрема, ПП "НП-Трейдинг", ТОВ "Нафтопродукт-Трейдинг", ТОВ "Віолана-Тек", ТОВ Сістемс Логістік Менеджмент”, ТОВ "Галлон-Груп", ТОВ "СВГ Плюс", ТОВ "Євростандарт Автогаз", ПП "Компанія "Надежда", ПП "Олан", ПП "Род-Ник", "West Trading&Marketing Oil, Corp", "Restimpex System, LLP", "Tarone Trade LLP", "Ameralda Trading Limited" та "Danier Holdings LLP".