Білорусь показала антиукраїнський фільм з російською пропагандою

На державному телеканалі "Білорусь 1" був позапланово показаний антиукраїнський фільм "Дзвінок другу"

Про це повідомляє Inform Napalm.

Повідомляється, що фільм був знятий для дискредитації лідерів опозиційного руху в Білорусі, які активізувались через антиконституційний декрет № 3 (про дармоїдство).

Пропагандистське відео носить антиукраїнський характер. В ньому використовуються прийоми пропаганди, які використовують НТВ, Russia Today, LifeNews, Вести.RU.

Творці фільму використовували  інтерв'ю з Володимиром Корніловим (за відомостями Центру "Миротворець" - сепаратист і один із авторів ідеї створення терористичного угруповання "Л/ДНР"), Костянтином Бондаренком, політологом, головою Фонду "Українська політика", в 2010-2011 рр. заступником Сергія Тігіпка в партії "Сильна Україна" і Русланом Бортником - директором Інституту аналізу та менеджменту політики. 

У фільмі постійно звучать такі російські фейки як "на Майдані пострілами в спину поклали сотню людей" та "Небесну Сотню розстрілювали в спину свої ж". Крім того, воїнам УПА приписують масові розстрілі в Бабиному Яру, а українським націоналістам – участь у зачищенні Хатині.

Концепція фільму будується на тому, що причиною втрати Криму та територій на Сході України виступає Євромайдан, а не російська агресія.