Бойовики повністю взяли під контроль активи "Метінвесту" Ахметова

Група "Метінвест" заявляє про захоплення підприємств бойовиками та повну втрату контролю над своїми активами на тимчасово окупованих територіях України

Про це повідомляється у повідомленні "Метінвесту".

"Компанія вважає за неможливе продовжувати господарську діяльність на цих підприємствах ПрАТ "Єнакіївський металургійний завод" (включаючи його Макіївську філія - ПрАТ "Макіївський металургійний завод"), ПрАТ "Єнакіївський коксохімпром", ПрАТ "Харцизький трубний завод", ПрАТ "Комсомольське рудоуправління", ПрАТ "Краснодонвугілля", ПрАТ "Донецьккокс"та Спільного українсько-швейцарського підприємства ТОВ "Метален"", - йдеться в повідомленні.

"Метінвест" повідомляє, що компанія була зареєстрована в Україні і діяла відповідно до українського законодавства.

За минулий рік компанія сплатила до бюджету України близько 1,4 млрд грн податків. На підприємствах "Метінвесту" були працевлаштовані 20 тис. людей.

Компанія повідомляє, що всі відносини з працівниками будуть врегульовані в рамках українського законодавства. Крім того, працівникам буде запропоновано влаштуватись на підприємства компанії, які розташовані на підконтрольній території, - Запоріжжі, Кривому Розі та Маріуполі.