"Шахтар" здобув складну перемогу над "Зорею"

У 23-му турі чемпіонату України донецький "Шахтар" пропустив першим, але переміг у гостях луганську "Зорю"

Чемпіонат України з футболу. 23-й тур

"Зоря" – "Шахтар" 1:2

Голи: Бонавентура, 31 – Бланко Лещук, 36; Тайсон, 63.

"Зоря": Шевченко, Чечер (Пилявский 60), Бонавентуре, Опанасенко, Калитвинцев, Форстер, Пауліньо, Харатін, Гордієнко (Любенович 60), Чайковський, Сухоцький (Ліпартія 79).

"Шахтар": Пятов, Бланко Лещук (Кучер 90), Ракицький, Срна, Ісмаїлі, Тайсон, Ордець, Малишев, Марлос (Коваленко 78), Бернард (Зубков 90 + 3), Степаненко.

Попередження: Сухоцький 16, Чечер 44, Чайковський 81 - Ордець 12, Ісмаїлі 53, Ракицький 56, Срна 69, Ракицький 87, Малишев 90 + 2, Пятов 90 + 5.

На 86-й хвилині за повторне попередження вилучений Ракицький. 

У Запоріжжі, де проводить свої домашні матчі "Зоря", рахунок відкрили саме номінальні господарі. Але у відповідь "Шахтар" завив два м’ячі та здобув перемогу. Донеччани догравали зустріч у меншості, через вилучення на 86-й хвилині за повторне попередження Ярослава Ракицького. 

За "Зорю" у цьому матчі не грали п’ять орендованих у донеччан футболістів, яким "Шахтар" заборонив виходити на поле у іграх проти себе за умовами контрактів.

Команда Паулу Фонсеки завдяки перемозі набрала 63 очка та продовжує впевнено очолювати турнірну таблицю. "Динамо" відстає від донеччан на 14 пунктів.