Петербуржець після теракту в метро спалив село, в якому йому ввижалися "моджахеди"

Житель Санкт-Петербурга 55-річний Олег Герасімов прийшов у поліцію та зізнався, що спалив 13 будівель у селі Лопец, оскільки думав, що там переховуються "моджахеди"

Про це повідомляє 47news.

"У селі Лопец створена база майбутніх бандитів і вбивць. Місцеві, хто з 90-х і раніше, надають їм свої житла. Коли почнеться смута, бандити будуть бити кинуте владою населення. В селі Забельє у них штаб", - написав Герасімов у пояснювальному листі.

Палій також згадав у листі "естонських окупантів", спалені села в 1943 році, зданий міст через річку Луга, Ворошилова, завербованих комуністів, священиків-донощиків і церкву, якій вже нічого не зашкодить.

"Причина - вуглеводні. Їхні запаси обмежені. Тому існування на Землі кожного має бути обґрунтоване для тих, хто Світом командує", - додав у листі Герасимов.

У розмовах з поліцейськими чоловік зазначив, що теракт в метро вніс ясність в його струнку теорію - в Лопце крім бандитів облаштувалися моджахеди. Важливим фактором для усвідомлення цього факту він назвав новини в ЗМІ.

Повідомлення про пожежу в селі Лопец надійшло о 6:40 ранку 5 квітня. За уточненими даними, згоріло 9 будинків і 4 господарські будівлі. Загальна площа пожежі склала 400 квадратних метрів. Всього в селі 11 будинків.

Чоловік методично підпалював будівлі сумішшю бензину з маслом. Під тими будівлями, які були на палях, петербуржець розводив багаття. Коли почалися підпали, люди були лише в одному з будинків. Двоє чоловіків встигли прокинутися і викликати пожежних

Почувши виття сирени, палій сів за кермо своєї "Волги" та посунув назустріч машині МНС. На підході до села він пішов на таран лоб в лоб. Удар був такої сили, що у легковика вилетів міст. Проте, петербуржець вискочив з-за керма та почав поливати пожежних із газового балончика. Коли рятувальники побігли геть, чоловік за допомогою бензопили повалив на дорогу до Лопцу дерево.