Суд ООН відмовив у тимчасових заходах проти Росії за фінансування тероризму

Міжнародний суд ООН відмовив Україні у затвердженні тимчасових заходів проти РФ за конвенцією щодо заборони фінансування тероризму

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Суддя наголосив, що Україна мала довести доцільність запровадження тимчасових заходів - вони мають зупинити заподіяння невідновлюваної шкоди, а також умисність дії держави-сторони конвенції. 

На думку суду, цю вимогу не було виконано.

"Україна не дотрималася стандартів доказової бази, щоб довести умисність перерахування коштів (для суб'єктів "Л/ДНР" - ред.)", - зауважив суддя.

Україна звинуватила Росію в фінансуванні терористичних збройних формувань, які ведуть бойові дії проти української армії на сході країни. Крім того, Росії закидають порушення прав людини в окупованому Криму за національною ознакою - йдеться про утиски кримських татар і заборону кримськотатарського Меджлісу.

"До суду скеровано позов, у якому Україна вказує, що РФ не змогла зробити кроки, щоб запобігти фінансуванню тероризму в Україні. Також дві країни знаходяться в суперечці щодо виконання зобов'язань за Конвенцією про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Суд може розглядати питання, які сторони не здатні владнати", - сказав суддя.