Служитимуть 1,5 року: у Генштабі розповіли подробиці призову офіцерів запасу

Відповідно до наказу Міністерства оборони України №170, строк військової служби за призовом для осіб офіцерського складу складає 18 місяців

Про це розповів начальник Головного управління персоналу – заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Артур Артеменко, інформує прес-служба Генштабу.

Генерал нагадав, що призовний ресурс офіцерів запасу згаданої категорії лише за останні 7 років складає 91 957 осіб. З них на службу буде призвано необхідну кількість, щоб укомплектувати первинні офіцерські посади.

На посади у частинах, які виконують завдання в АТО, залучаються лише офіцери військової служби за контрактом.

Офіцери військової служби за призовом проходитимуть службу поза межами АТО у пунктах постійної дислокації військових частин та підрозділів.

"Вони (офіцери запасу) також можуть залучатися до служби в АТО, але лише в добровільному порядку і після укладення відповідного контракту", - наголосив Артеменко.

Особи, які отримають повістки з військкоматів, зобов’язані у визначений термін прибути на пункти збору для проходження служби. У разі неявки без поважних причин, які мають бути документально підтверджені, громадяни несуть відповідальність у порядку, встановленому законом.

Підставою для відкладення призову, відповідно до чинного законодавства, можуть бути сімейні обставини, стан здоров’я, відстрочка може надаватися для набуття освіти або для продовження трудової діяльності.